Για 2η χρονιά το πρόγραμμα μύησης κοριτσιών στο μπάσκετ μέσα στα σχολεία!

by ...

Κατά την περυσινή σχολική περίοδο, η ΕΣΚΑΘ διοργάνωσε, σε συνεργασία με την ΕΟΚ, τη Φίμπα και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, ένα πιλοτικό πρόγραμμα μύησης κοριτσιών στο μπάσκετ μέσα στα σχολεία.

Η πρώτη φάση, με επισκέψεις σε σχολεία του Βόλου και της Λάρισας, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ατυχώς, λόγω του κορωνοϊού, η δεύτερη φάση δεν υλοποιήθηκε.

Ωστόσο, η περυσινή εμπειρία ήταν τόσο θετική, που αποφασίστηκε να επαναληφθεί και εφέτος. Οι πρώτες επισκέψεις θα γίνουν στα ίδια σχολεία, δηλαδή το 3ο Νέας Ιωνίας Βόλου καθώς και το 13ο Δημοτικό Λάρισας, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Οι επισκέψεις της 2ης φάσης θα γίνουν την άνοιξη του 2021.

Το πρόγραμμα θα είναι και πάλι πιλοτικό σε πανελλήνιο επίπεδο, με συμμετοχή δέκα περίπου περιφερειών. Ωστόσο, στόχος της ΕΣΚΑΘ είναι να προχωρήσει, με βάση τις αρχικές εμπειρίες, στην εκπόνηση του δικού της, Θεσσαλικού προγράμματος.

Έτσι, οι Περιφερειακοί προπονητές κοριτσιών της ΕΣΚΑΘ θα παραστούν στις εκδηλώσεις προκειμένου να εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητές τους και στη συνέχεια να προτείνουν τις πρακτικές λεπτομέρειες του Θεσσαλικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι βασική φιλοσοφία είναι να υπάρξουν πρωτοβουλίες μέσα στα σχολεία, όπου τα κοριτσάκια τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα μυηθούν στα μυστικά και τη χαρά του μπάσκετ αλλά και γενικότερα της άθλησης και της υγιεινής ζωής.

Related Articles