ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

by ...

Με δεδομένο το ενδεχόμενο αλλαγών ως προς την πληρότητα των γηπέδων θα επιθυμούσαμε, να σας επιστήσουμε την προσοχή, στην πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Κ. που βασίζεται στις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. ώστε να ολοκληρωθούν με τον ομαλότερο τρόπο τα Εθνικά αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα της ΄Ενωσης Ανδρών και Γυναικών.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις αντικειμενικές και πρακτικές δυσκολίες που ενδεχομένως δημιουργούνται αν όχι στο σύνολο αλλά σίγουρα στην πλειοψηφία των σωματείων. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει όμως όλοι σας να καταλάβατε ότι με την αρτιότερη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου προστατεύετε τους/τις αθλητές/τριες, τα τεχνικά επιτελεία, τους θεατές των αγώνων και κατ’ επέκταση τα πρωταθλήματα που συμμετέχετε αλλά και γενικότερα το άθλημα που υπηρετείτε και αγαπάτε, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήματα.

Με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής θα θέλαμε να σας επαναδιατυπώσουμε τα βασικότερα σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες και είναι τα ακόλουθα:

1) η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη και συνεχής για όλους εκτός από τις αθλήτριες – αθλητές, προπονητές και Διαιτητές αλλά μόνο όταν βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου.

2) η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση για πιθανή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

3) Πριν την χρήση της αθλητικής εγκατάστασης / γηπέδου για τον κάθε αγώνα, όλοι οι χώροι θα πρέπει να έχουν απολυμανθεί με κατάλληλο διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Σας ευχαριστούμε τόσο για την κατανόηση όσο και για την διάθεση που δείχνεται ώστε να κυλήσει με τον ιδανικότερο τρόπο η φετινή δύσκολη αγωνιστική περίοδος. Ακολουθεί  το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις διευκρινιστικές οδηγίες (συνημμένα αρχεία)..

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 01.09

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Related Articles