Επιστολή της ΕΣΚΑΘ προς την ΕΟΚ.

by ...

Κύριε Πρόεδρε,

Η κρίση που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού είναι πολύ βαθιά, με σημαντικότατες, και σε μεγάλο βαθμό ακόμη άγνωστες, επιπτώσεις στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Ευτυχώς, μετά τα βίαια μέτρα που χρειάστηκε να ληφθούν τον περασμένο Μάρτιο, έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου μπορούμε να έχουμε ελπίδες για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της κοινωνίας και φυσικά του αθλητισμού.

Από παντού εκφράζονται πολλοί φόβοι και ανησυχίες για το αύριο της καλαθοσφαίρισης, το οποίο διαφαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο τόσο για τα σωματεία όσο και για τις διοργανώτριες αρχές.

Είμαστε σίγουροι ότι παρακολουθείτε με προσοχή την κατάσταση και λαμβάνετε τα δέοντα μέτρα την κατάλληλη στιγμή.

Επειδή ένα από τα φλέγοντα ζητήματα είναι πλέον η μορφή των Πρωταθλημάτων, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα και όλες τις Ενώσεις, η ΕΣΚΑΘ παρακαλεί ώστε στις όποιες αποφάσεις σας να ληφθούν υπόψη τα εξής στοιχεία:

– Οι βαθμολογίες σχεδόν όλων των πρωταθλημάτων ανά την επικράτεια δεν επιτρέπουν τον προσδιορισμό των σωματείων που ευλόγως θα έπρεπε να υποβιβαστούν. Συνεπώς, θα ήταν σκόπιμο να μην υπάρξουν υποβιβασμοί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

– Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις, η επιλογή των σωματείων που θα άξιζαν την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία φαίνεται πιο εύκολη. Επειδή μάλιστα ο προβιβασμός ενός σωματείου αποτελεί και ανταμοιβή των προσπαθειών μιας ολόκληρης χρονιάς, θεωρούμε ότι θα ήταν σκόπιμο να υπάρξουν άνοδοι σωματείων σε ανώτερες κατηγορίες.

Κατανοούμε ότι τα δύο παραπάνω στοιχεία θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των σωματείων στις διάφορες κατηγορίες. Θεωρούμε ότι αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, ιδίως διότι η κατάσταση μπορεί εύκολα να ομαλοποιηθεί σε ένα ή δύο χρόνια.

Επιπλέον, και επειδή η μεγάλη πλειονότητα των σωματείων αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων σε περισσότερους ομίλους και με λιγότερες ομάδες σε κάθε όμιλο. Οι συνθέσεις των ομίλων θα πρέπει να γίνουν με γεωγραφικά κριτήρια, έτσι ώστε να περιοριστούν τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων.

Τέλος, είμαστε σίγουροι ότι θα προβείτε σε ενέργειες προς την Πολιτεία ώστε να υπάρξουν μέτρα στήριξης των δραστηριοτήτων όλων όσων φροντίζουν, ιδίως αφιλοκερδώς, για την λειτουργία του αθλήματός μας, αρχής γενομένης φυσικά από τα σωματεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ.ΝΤΟΥΓΚΟΣ           Κ.ΖΕΙΚΟΣ

Related Articles