ΕΣΚΑΘ: Επανεκκίνηση του Αναπτυξιακού Γυναικών με νέους στόχους και φιλοδοξίες 

by ...

Έπειτα από την αναγκαστική διακοπή των δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, η ΕΣΚΑΘ έδωσε το έναυσμα για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, με την έναρξη των προπονήσεων των κλιμακίων του Αναπτυξιακου.

Έτσι, Σαββατοκύριακο, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία έγιναν οι πρώτες προπονήσεις προεπιλογής των ταλαντούχων αθλητριών, υπό τις οδηγίες των προπονητών της Ένωσης.

Για την περίοδο 2021-22, τη γενική εποπτεία έχει η Αφροδίτη Αραπατσάνη, που είναι υπεύθυνη και για τον νομό Λάρισας, όπου επικουρείται από την Ασημίνα Κουτσουνούρη και τη Δάφνη Νταουντάκη. Στο νομό Μαγνησίας υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Καρακατσούνης ενώ στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα την ευθύνη έχει ο Κώστας Ναούμ, με τη βοήθεια της Δήμητρας Χαβαλέ (Καρδίτσα) και της Νίκης Σπυροπούλου (Τρίκαλα).

Στις προπονήσεις ήταν ξεκάθαρη η χαρά των κοριτσιών που ξαναβρέθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και η δίψα τους για άθληση. Παρόλο που τα δείγματα της πολύμηνης απουσίας από δραστηριότητες ήταν κάπου εμφανή, επικράτησε η αισιοδοξία ότι η φετινή περίοδος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα επανέλθουν σύντομα στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Για εφέτος, η ΕΣΚΑΘ έχει προχωρήσει στη δημιουργία τμημάτων και στην κατηγορία Παγκορασίδων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σωστής και ανταγωνιστικής προπόνησης για τα κορίτσια 13-15 ετών.

Επίσης, έχει καταρτιστεί, για όλη την περίοδο, πρόγραμμα προπονήσεων αλλά και αγωνιστικών δραστηριοτήτων τόσο σε επίπεδο Τοπικών Κλιμακίων, όσο και σε επίπεδο Μικτής Θεσσαλίας.

Related Articles