Η ΕΣΚΑΘ για τον Βσίλη Σπανούλη

by ...

Ο διάσημος καλαθοσφαιριστής, Θεσσαλός την καταγωγή και ειδικότερα Λαρισαίος, Βασίλης Σπανούλης, ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρηση από την ενεργό δράση, σε ηλικία 39 ετών.

Η ΕΣΚΑΘ, και μαζί της πιστεύουμε το σύνολο των ανθρώπων του Θεσσαλικού μπάσκετ, προσθέτει φυσικά και αυτή την έκφραση της εκτίμησης και του θαυμασμού γι’ αυτόν τον μεγάλο παίκτη, τον μεγαλύτερο ίσως που ανέδειξε η Θεσσαλία.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν υπήρξε απλά ένα τεράστιο ταλέντο. Το ταλέντο του αυτό συνδυαζόταν με μια ισχυρότατη προσωπικότητα, αυτή την προσωπικότητα που του επέτρεπε να είναι ο άνθρωπος των δύσκολων στιγμών, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και συνάμα ο αξιαγάπητος αθλητής, συμπαίκτης και οικογενειάρχης.

Μετριόφρων, προσηνής, χαμηλών τόνων και αξιοπρεπέστατος, ο Βασίλης ήταν πάντα το πρόσωπο της επικαιρότητας στο χώρο του μπάσκετ, αλλά πάντα με τρόπο θετικό – είναι εκπληκτικό το ότι με την ανακοίνωση της αποχώρησής του τα συγχαρητήρια εκφράστηκαν όχι μόνο από τους φίλους αλλά και από τους αντιπάλους του, στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και Παγκοσμίως.

Στην ΕΣΚΑΘ αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ότι ο Βασίλης κατάγεται από τη Θεσσαλία και έκανε τα πρώτα του σημαντικά αθλητικά βήματα στη Λάρισα, και πιστεύουμε ότι ο Βασίλης αποτελεί -και πρέπει να αποτελεί- πρότυπο για χιλιάδες παιδιά, όχι μόνο σαν αθλητής αλλά και σαν χαρακτήρας.

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι ο Βασίλης θα παραμείνει στο χώρο του μπάσκετ και θα μεταλαμπαδεύσει, όπως ο ίδιος θα κρίνει, κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας του στις νέες γενιές. Το γεγονός μάλιστα ότι εξακολουθεί να διατηρεί την επαφή του με τη Λάρισα, μας δίνει και κάποιες κρυφές ελπίδες….

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει!

Related Articles