Με μεγάλη επιτυχία έγινε το πρωί του Σαββάτου στο ΕΑΚ Λάρισας η 1η Αναπτυξιακή Ημερίδα Κοριτσιών που διοργάνωσε η ΕΣΚΑΘ με τη συμμετοχή 45 αθλητριών των κλιμακίων όλης της Θεσσαλίας.

Η βασική ομιλήτρια, δρ. Μαρία Καλαφάτη, διαιτολόγος-διατροφολόγος, ειδικός σε θέματα αθλητικής διατροφής, εξήγησε σε απλή και εύληπτη γλώσσα τα ευεργετήματα της ορθής διατροφής και έδωσε οδηγίες στις νεαρές αθλήτριες για τις σωστές διατροφικές συνήθειες.

Ακολούθησε ο Ομοσπονδιακός βοηθός προπονητή της Εθνικής Γυναικών και Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Κοριτσιών Πανελληνίως, κ. Γιώργος Τσεμπέρης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης και ιδίως σύνδεσης του Προγράμματος της ΕΣΚΑΘ με το αντίστοιχο Πρόγραμμα της ΕΟΚ. Επίσης, έκανε μνεία του αγωνιστικού προγράμματος και των στόχων της Εθνικής Γυναικών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της Βασιλικής Σιουμουρέκη, του Ολυμπιακού Βόλου, για τη συμμετοχή της στην Εθνική Κορασίδων (Κ16) το περασμένο καλοκαίρι και με αγωνιστικό πρόγραμμα μεταξύ των Κλιμακίων των διαφόρων ΠΕ της Θεσσαλίας, όπου διαπιστώθηκε το γενικά υψηλό τεχνικό και αθλητικό επίπεδο των αθλητριών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και αρκετοί γονείς όπως και παλιές αθλήτριες της περιοχής. Η ΕΣΚΑΘ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Άρη Ζώη και την Έφορο Γυναικείου Ευγενία Φραγκούλη, ενώ την αθλητική επιμέλεια είχε η Ομοσπονδιακή και Περιφερειακή προπονήτρια Αφροδίτη Αραπατσάνη, επικουρούμενη από την Ασημίνα Κουτσουνούρη.

Τέλος, η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί τον κ. Δημήτριο Καραστάθη, της Γενικής Κλινικής Άνασσα του Βόλου για την υλικοτεχνική υποστήριξη που γενναιόδωρα προσέφερε.