Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση της Μικτής Κορασίδων της ΕΣΚΑΘ. Τις αθλήτριες υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, η Έφορος Ευγενία Φραγκούλη και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Άρης Ζώης. Η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας Θεσσαλίας Αφροδίτης Αραπατσάνη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που συγκροτείται Μικτή Κορασίδων. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, διάφοροι λόγοι δεν είχαν επιτρέψει τη δραστηριοποίηση της Μικτής αυτής. Ωστόσο, από εφέτος η ΕΣΚΑΘ εφαρμόζει, σε σύμπνοια και συνεργασία με την ΕΟΚ, ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης του μπάσκετ κοριτσιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προπονήσεις προεπιλογής τον Σεπτέμβριο, ακολούθησε η δημιουργία Κλιμακίων των ΠΕ Θεσσαλίας (περί τα 45 κορίτσια) τον Οκτώβριο.

Από τον Νοέμβριο, οι αναπτυξιακές δραστηριότητες είναι πολυεπίπεδες: έχουν ήδη αρχίσει τα πρωταθλήματα κορασίδων, νεανίδων αλλά και γυναικών, θα γίνονται κατά το δυνατόν προπονήσεις και των κλιμακίων, και φυσικά οι προπονήσεις της Μικτής.

Στόχος της δραστηριοποίησης της Μικτής Θεσσαλίας είναι η παροχή μιας διαφορετικής ποιότητας προπόνησης στις επίλεκτες αθλήτριες, ενίοτε με την παρουσία των Εθνικών Ομοσπονδιακών προπονητών, η καλύτερη παρακολούθησή τους σε συνεργασία με τα σωματεία τους αλλά και η διεξαγωγή αγώνων με Μικτές άλλων Ενώσεων. Επίσης, οι δράσεις όπως η πρόσφατη ημερίδα για τη σωστή διατροφή θα συνεχιστούν.

Οι αθλήτριες που απαρτίζουν τη Μικτή Κορασίδων Θεσσαλίας είναι σήμερα οι εξής, με αλφαβητική σειρά:

1. Βουβουσιώτη Μαρτίνα 2007 Α.Σ Ολυμπιάδα Λάρισας
2. Καλφούντζου Βασιλική 2008 Αετοί Λάρισας
3. Καραστάθη Δέσποινα 2007 Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου
4. Λογοδότη Σμαράγδα 2007 Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου
5. Λωριδοπούλου Ιωάννα 2008 Γ.Σ Νίκη Βόλου
6. Μητραλή Θεοφανία 2008 Γ.Σ Φαλάνης
7. Μητρολιού Σοφία 2007 Γ.Σ Νίκη Βόλου
8. Μπασδέκη Δέσποινα 2008 Αετοί Λάρισας
9. Νικολακάκου Αντωνία 2008 Α.Σ Ολυμιάδα Λάρισας
10. Πολύζου Κατερίνα 2007 Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου
11. Ράπτη Αναστασία 2007 Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου
12. Τσιτούρα Ευαγγελία 2009 Αετοί Λάρισας
13. Τσομπανοπούλου Βιολέτα 2008 Γ.Σ Νίκη Βόλου
14. Τύμπα Νικολέτα 2007 Α.Σ Ολυμπιάδα Λάρισας