Η ΕΣΚΑΘ με χαρά ανακοινώνει ότι τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, θα διεξαχθεί στις 13.30 το απόγευμα στο ΕΑΚ Βόλου (Νέα Δημητριάδα) ημερίδα με καλεσμένη την Εβίνα Μάλτση. Η Μάλτση είναι κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη σύγχρονη Ελληνίδα αθλήτρια μπάσκετ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ως αθλήτριας, που διήρκεσε πάνω από 20 έτη και ολοκληρώθηκε ευδοκίμως πέρυσι, η Εβίνα Μάλτση έπαιξε σε πολλές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας Γυναικών για πολλά χρόνια, η Μάλτση υπήρξε η αναμφισβήτητη ηγέτις μιας ένδοξης διεθνούς πορείας του Γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας.

Από τις πάμπολλες διακρίσεις της, ξεχωρίζει η ανάδειξή της ως καλύτερης παίκτριας (MVP) του Πανευρωπαϊκού Γυναικών που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας το 2011.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Εβίνα θα μιλήσει κυρίως στις νεαρές καλαθοσφαιρίστριες της Θεσσαλίας ενώ θα απευθυνθεί και στους προπονητές, παράγοντες αλλά και γονείς που θα παρευρεθούν. Στη συνέχεια θα γίνει επίδειξη προπόνησης της Μικτής Κορασίδων από την Ομοσπονδιακή προπονήτρια Αφροδίτη Αραπατσάνη σε συνεργασία με την Εβίνα Μάλτση.

Ως εκ τούτου όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το γυναικείο μπάσκετ είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση. Τα σωματεία της Θεσσαλίας που καλλιεργούν το μπάσκετ Γυναικών καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τις αθλήτριές τους.

Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΕΣΚΑΘ, την έφορο Γυνακείου Ευγενία Φραγκούλη ή την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Θεσσαλίας Αφροδίτη Αραπατσάνη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι υπεύθυνοι Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ θα έχουν σύντομη ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των διαφόρων σωματείων που θα είναι παρόντες.